Mascherano kontuzjowany. Może nie zagrać w Lidze Mistrzów z PSG

Autor: Michał Nowacki | 08.02.2017 19:16 | komentarzy: 0 | kategoria: News |

Javier Mascherano we wczorajszym meczu z Atlético Madryt w Pucharze Króla nabawił się kontuzji. Pomocnik wszedł na murawę w 62. minucie za Denisa Suáreza. Tym samym jego występ przeciwko Paris Sain-Germain stoi pod znakiem zapytania.

Argentyńczyk odniósł kontuzję w lewym udzie i nie wiadomo czy będzie mógł polecieć do Paryża zagrać w pierwszym meczu Ligi Mistrzów. Chociaż piłkarz dokończył mecz, ale po gwizdku arbitra skarżył się na ból.

– Sztab medyczny Barcelony potwierdził, że przeprowadził badania i Javier Mascherano cierpi z powodu urazu lewego uda. Jego powrót do gry będzie oszacowany i obecnie nie wiadomo jak długo potrwa jego rekonwalescencja – głosi oficjalne stanowisko klubu.

"El Mundo Deportivo" sugeruje, że czas leczenia potrwa około dwóch lub trzech tygodni.

Czytaj więcej o: FC Barcelona, Hiszpania, Francja , Kontuzje , Paris Saint-Germain, Javier Mascherano

Podziel się tym artykułem ze znajomymi

Skomentuj przez Facebooka

Treści o podobnej tematyce:

  • Hat-trick Suáreza, dublet Messiego, „perełka” Coutinho. Pogrom na Camp Nou!

    W meczu 25. kolejki La Ligi „Blaugrana” nie dała żadnych szans ekipie Girony. Choć pierwsi bramkę zdobyli piłkarze z Estadi Montilivi.

    czytaj więcej
  • Wypowiedzi trenerów po meczu Chelsea – Barcelona

    „The Blues” na Stamford Bridge zremisowali z „Blaugraną”. Wynik otworzył Willian, jednak na kwadrans przed końcem spotkania do wyrównania doprowadził Lionel Messi, który przełamał fatalną passę ośmiu meczów przeciwko Chelsea bez gola. A co powiedzieli trenerzy w rozmowach z dziennikarzami? Najważniejsze wypowiedzi przedstawiamy poniżej.

    czytaj więcej
  • Liga Mistrzów: Środowy przegląd prasy

    Wtorkowe pojedynki za nami. Było mnóstwo emocji, głównie na Stamford Bridge, jednak teraz czas na następne pojedynki. Liga Mistrzów się nie zatrzymuje, a do gry wkraczają Sevilla, Manchester United, Szachtar Donieck oraz AS Roma.

    czytaj więcej
  • Messi oszukał przeznaczenie; remis na Stamford Bridge!

    Chelsea FC i FC Barcelona, tych drużyn nie trzeba nikomu przedstawiać. Gospodarze, „The Blues” dzielnie stawili czoła utytułowanej „Dumie Katalonii”, jednak ta nie pozostała dłużna i zdołała zdobyć wyrównującą bramkę.

    czytaj więcej
  • Liga Mistrzów: Wtorkowy przegląd prasy

    Tak jak w ubiegłym tygodniu, sprawdzamy co dzieje się w zagranicznych mediach przed rozpoczęciem wtorkowych pojedynków w Lidze Mistrzów. Przedstawiamy Państwu przegląd prasy z krajów, które będą reprezentowały dzisiaj kluby w Champions League.

    czytaj więcej

Komentarze (0)

Komentarze są domyślnie ukryte dla niezalogowanych

Pokaż komentarze