Fatalny błąd arbitra ułatwił życie Barcelonie. „Duma Katalonii” z ośmym kompletem punktów

Autor: Kacper Chwedoruk | 21.10.2017 22:35 | komentarzy: 4 | kategoria: Recenzja meczu |

Po przed tygodniowej stracie punktów z Atletico Madryt, FC Barcelona ponownie zgarnęła komplet punktów. Tym razem podopieczni Ernesto Valverde pokonali na własnym boisku najsłabszy zespół w Primera Division.

Gospodarze od początku przejęli inicjatywę i starali się jak najszybciej otworzyć wynik spotkania. Udało to się już w drugiej minucie spotkania, jednak Barcelonie pomógł sędzia. Lucas Digne dośrodkował zza linii końcowej boiska, a do bramki przyjezdnych trafił Deulofeu. Arbiter popełnił karygodny błąd, który na takim poziomie nie powinien mieć miejsca. 

Do przerwy kataloński zespół nie zdołał umieścić futbolówki w siatce. Malaga dzielnie broniła dostępu do własnej bramki, kilkukrotnie otrzymując żółte kartki. Po zmianie stron akcje gospodarzy nabrały znacznie tępa. Dał znać o sobie Lionel Messi, który idealnie obsłużył Andresa Iniestę. Hiszpański pomocnik pokonał golkipera rywala, równocześnie przekreślając ich szansę na jakąkolwiek zdobycz bramkową. 

Chwilę później Luis Suarez mógł wpisać się na listę strzelców. Urugwajczyk wygrał pojedynek jeden na jednego z obrońcą andaluzyjskiego klubu, ale nie był w stanie skierować uderzenia w światło bramki. Były snajper Liverpoolu ponownie stanął przed doskonałą szansą w 73. minucie spotkania, jednak tym razem fatalnie skiksował, nie umieszczając piłki w pustej bramce. 

FC Barcelona – Malaga CF 2:0 (1:0) Deulofeu 2', Iniesta 56'

Czytaj więcej o: FC Barcelona, Hiszpania, Lionel Messi, Andrés Iniesta, Luis Suarez, Malaga, La Liga

Podziel się tym artykułem ze znajomymi

Skomentuj przez Facebooka

Treści o podobnej tematyce:

Komentarze (4)

Komentarze są domyślnie ukryte dla niezalogowanych

Pokaż komentarze